Jump to content

Windows 11 Dijangka Menyertakan Sokongan Aplikasi Android


Hamlo
 Share

Recommended Posts

windows11_15.thumb.jpg.256ba765b80dc5455c3132f5f8766c97.jpg

Microsoft sedia menjadualkan acara pada 24 Jun 2021 kelak, dimana pelbagai spekulasi membawa kepada Microsoft akan memperkenalkan sistem operasi Windows 11.

Selari dengannya, sistem operasi generasi baharu berkenaan dijangka membawakan sejumlah ciri baharu. Terbaru, melalui perubahan log pada Windows Subsytem for Linux GUI, ia memperlihatkan dua perubahan log memfokuskan kepada Android.

Ia dilihat Microsoft seperti sedang mengoptimasikan sistem pelagak bagi memudahkan aplikasi Android dapat dijalankan pada tetingkap dalam Windows. Perubahan dan sokongan terhadap aplikasi Android pada Windows sedia kita dengar sejak beberapa bulan lepas, dan ia mungkin direalisasikan pada Windows 11 tidak lama lagi.

Buat masa ini, ia tidak diketahui lagi bagaimanakah sokongan keseluruhan aplikasi Android pada Windows akan beroperasi – memandangkan ada sebahagian yang memerlukan sokongan Google Play Store.

Apa pun, langkah ini mungkin akan mengembirakan ramai pengguna – terutamanya yang kini lebih bergantung kepada aplikasi mudah-alih dengan lebih banyak berbanding aplikasi desktop.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recent Achievements

  • Hamlo went up a rank
   Contributor
  • Hamlo went up a rank
   Explorer
  • Hamlo went up a rank
   Apprentice
×
×
 • Create New...